Netwerkorganisatie ‘Bedrijfsarts2022’

samen sterk werkt!

Opleiding tot bedrijfsarts via de SPAP

’BEDRIJFSARTS 2022’ is Stichting Praktijkopleiding Arbo Professionals (SPAP)

Stichting Praktijkopleiding Arbo Professionals (SPAP) is erkend als opleidingsinstelling en heeft een overeenkomst gesloten met opleidingsinstituut NSPOH. Dit instituut verzorgt het theoretische deel van de bedrijfsartsenopleiding.

Veel artsen die via de SPAP aan het werk zijn, hebben een achtergrond als huisarts of specialist,dat zijn zij-instromers. Zij kunnen de opleiding in twee jaar doen in plaats van vier jaar. In het voorjaar 2021 start er een speciale tweejarige SPAP opleiding voor zij-instromers.

Voor basisartsen beschikt de SPAP over gereserveerde plaatsen in de opleidingsgroepen bij de NSPOH. Er zijn drie momenten in het jaar om in te stromen: januari, mei en september.

Opleiding ‘Bedrijfsarts2022’

De NSPOH biedt tientallen geaccrediteerde opleidingen en nascholingen op het gebied van maatschappij, arbeid en gezondheid. Het instituut verzorgt de theoretische scholing voor Bedrijfsarts2022. Instituutsopleiders van de NSPOH houden daarbij volop rekening met de bijzondere kenmerken van deze vorm van praktijkscholing. Het onderwijs richt zich specifiek op de ontwikkeling tot een zelfstandig functionerende bedrijfsarts, die flexibel inzetbaar is in diverse praktijken. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor adviesvaardigheden en ondernemerschap. Bedrijfsarts2022 is nauw betrokken bij de vormgeving van de opleiding.

Scholing en ondersteuning

Download hier het gedetailleerde opleidingsprogramma via de SPAP (pdf, april 2019)